Ponedeljak, Maj 17, 2010
Fakultet za sladoled
Univerzitet za sladoled u Bolonji jedino je mesto na svetu gde možete naučiti sve tajne pravljenja ove ukusne ledene poslastice. Opremljen je laboratorijama visoke tehnologije, a kada studenti nauče da prave "obične" sladolede kao što su vanila i čokolada, mogu da osmišljavaju i eksperimentišu sa sopstvenim, novim i neobičnim ukusima. Jedan od najneobičnijih i najzanimljivijih studentskih kombinacija do sada bio je sladoled od krusaka sa parmezanomm i sladoled od limuna i bosiljka. Broj prijava je skočio čak 90%, a studenti su iz svih krajeva sveta. Profesori su sve sami majstori pravljenja ove poslastice a tvrde da postoji ogromna razlika između italijanskog "đelata" i običnog sladoleda, i to u količinama masti i temperaturi serviranja. Italijanska verzija služi se na višoj temperaturi i ima manje mlečne masti, pa otuda i neverovatan ukus. Tna je u balansiranju odnosa mlečne masti i šećera, kao i u kontrolisanju veličine ledenih kristala u sladoledu. Ako uspete da napravite kristale koji su veličine mikrona, dobićete glatku i prijatnu teksturu sladoleda a tako i savršen ukus. Pa probajte, možda to ipak nije neizvodljivo. Možda nije potreban fakultet za pravljenje sladoleda!? Ko zna...
Zaista predstavlja raj na zemlji...Svaka čast onome ko je došao na ideju da otvori takvu instituciju... Pozdrav i hvala na komentarima
auuu
pa je znate da to zadovoljstvo kosta 700 evrica nedeljno, pa da mi je cale donald tramp ne bi mi dao pare za to na kraju sam ipak samo sladoledzija